Märgbensstämma och en ny Karl X

Efter märgbensstämman 21 mars 2015 samlades en bakfull skara bröder i Stora Köket för skrapning, kokning och ristning av märgben. Bakfullast av alla var vår nyvalde Karl X Henrik Dahlberg, men kokning kunde ändå fortgå under kontrollerade former och ättiksångorna från de kokande grytorna lände en välkommen klarhet till malörtstyngda tankar. Nio benbemyndigade nykomlingar skrapade och polerade med stålull och GV:s dyraste knivar och i bildandet av bokstäverna på benen syntes självförhävelsens sanna pris: Hårt fick den broder slita, som vågade sig på att teckna jättestora bokstäver på sitt ben. Mer ödmjuka bröder med smått tecknade ord på sitt ben fick mindre slit för prydnaden.

I och med detta slit har HBF Birkarlarna genomfört den sista inplanerade stämman denna vårtermin 2015. Men bröder skola icke misströsta då ett stort antal övriga aktiviteter står för dörren. Dessa aktiviteter som främst består av umgänge med det motsatta könet är något för var Birkarl att se fram emot och kommer man inte för damerna är det väl värt att komma enkom för maten, drycken och sällskapet.

Om du känner att din vårtermin behöver fyllas med aktiviteter och allmänt umgänge är det en god idé att kasta ett getöga på kalendariet allt medan studier och övrigt försummas.

Dåd, mannakraft, ära.
Sajberkarl Barbro Nyberg
och Karl X Henrik Dahlberg