KALLELSE PALTSTÄMMAN 2023


När: 27/10 kl. 18dk
Var: Teatern

Bröder och högst presumtiva!

Känns vinterhullet för tunnt? Känns kylan allt för påtaglig? Är kärvheten påväg att nå sin kulmen? Frukta ej, för än en gång får vi samlas och frossa i palten i kärva bröders lag.

Palten, kan väl kort och gott beskrivas som bärlinan i det ståtliga hus vi kallar Norr- och Västerbotten. Den har byggt ett folk av en särskilt sort, och är det arv vi tar med oss för att klara kräva tider som komma skall. Den är ett arv vi ödmjukast tar emot och förvaltar. Många har med sig palten på samma sätt som modersmjölken, somliga har avnjutit den på paltfredagarna på Majs café och vissa har den stora ynnesten att aldrig ens ha provat den ännu. På fredag den 27 oktober kan ni räkna med båd’ kvalité o kvantité. Schwimen är inte ett om, utan snarare en fråga om den kommer leda till en såkallad PPS (post palt syndrome).

Hösten har hittills varit fylld av världsödsliga val, storkarlsvalet, där #78 fick så lov att lämna över till #79 och 2Q-valet där vår alldeles egna systerförenings Emma Huss belv vald. Men ännu är inte den sanna vinnaren korad… För det kommer bli turnering i rövkrok efter stämman, i och med att den inte hanns med efter älgstämman.

Således förelslår jag att samtliga anmäler sig till årets upplaga av paltstämman. Det kommer att bli såkallat “episkt”. Det kan tillochmed anses som livsnödvändigt för att klara den megakärva uppsala-vintern.

DMÄ
Stavkarl

Anmälan sker antingen genom att maila stavkarl@birkarlarna.se, kommentera inlägget på Facebook eller skriv upp dig på teckningslistan som sitter på nationsanslagstavlan.
För allergier eller dylikt, maila stavkarl@birkarlarna.se