Kallelse Märgbensstämman 2023

När: 14 april kl. 18 dk
Var: Discot


Bröder och högst presumtiva!

Vintern börjar ta sina sista andetag och våren närmar sig i rask takt här i lärdomsstaden. Ånyo börjar blommorna blomma, uteserveringen på Orvar ska öppna, solen tittar stundom fram bakom molnen, sopmaskiner börjar sopa undan allt grus och andra härligheter som kan klassas som vårtecken. Men för Birkarlar är våren ett tecken på att lämna sina vinteriden, fylla på melanindepåerna och bege sig mot nationen för att närvara på Märgbensstämman.

Denna vinter har sannerligen varit kärv, skenande matpriser och inflation är bara förnamnet. Att man i dessa tider kan behöva omge sig med äkta bröder samt smörja kråset med Käkkarlarnas mat och fukta strupen med Öskarls dryck är ingenting man bör ifrågasätta. För nya medlemmar är det även en möjlighet att kunna pryda sig själv med Norrlands nations i särklass finaste insignium.

Märgbenet i sig är ju en väldigt simpel och kravlös rätt, i århundraden har primala varelser sugit ut det näringsrika innandömet för att sedan använda benet för slå ihjäl varandra á la ”2001: A Space Odyssey”. Det innehållsrika innandömet består av en väldigt fet och tät massa. Man skulle kunna säga att den är fetare än den gemene Birkarlen men inte lika tät som Kronkarl.

Bröder! Bara för att vi går mot ljusare och mindre kärva tider så kommer denna stämma inte bli en dans på rosor, jag tvivlar till och med på att det kommer bli dans över huvud taget, men vi håller i alla fall till i Discot den 14/4 klockan 18dk.

Bröder! Kom på märgbensstämman för att göra era magar fetare, strupar fuktade och halsar prydda!

Anmälan eller eventuella klagomål görs till stavkarl@birkarlarna.se. Anmälan kan även göras genom att kommentera Facebookinlägget eller skriva upp sig på teckningslistan på nationen. Vid anmälan förmedla gärna om ni har matpreferenser eller allergier.


DMÄ
Stavkarl