KALLELSE SURSTRÖMMINGSSTÄMMA 2023

När: 26/8 kl. 17 dk
Var: Datorsalen


Bröder! Ett nytt läsår stundar och semesterperioderna börjar lyda mot sitt slut. De initiala prognoserna för denna sommar pekade mot att det skulle bli en varm och skön sommar där vädret skulle vara bra precis hela tiden. Besvikelsen just nu är väl ungefär lika stor som för dem som investerade i Telia år 2000. Men det finns inte så mycket att göra än att utnyttja sin svenska rätt att få klaga och jämra sig. Men som att solen tittar fram genom molnen väntar faktiskt någonting gott, nämligen surströmmingspremiären och surströmmingsstämman.

Surströmmingen, med sin gomspenekittlande lukt smakar ungefär lika kärvt nu som då. Den är otroligt älskad av många men också ogillad av dem som inte står ut med lukten. Men surströmming luktar inte illa, den luktar hemma. Det är lukten av den stora besvär våra förfäder har genomlidit för att lägga maten på bordet. Att de hade ynnesten att få äta surströmming nästan varje dag och fick de där surströmmingsraparna i princip hela tiden gör att man blir en aning sotis. Men ack och ve, det är andra tider nu.

Men i dessa nutida tider börjar bröder återvända till lärdomsstaden efter hårt och mödosamt arbete i hembygden. Efter en tid av personlig utmattning så kan det vara trevligt och behövligt att få komma tillbaka och äta i gott sällskap. Fukta strupen och fylla magen med bröder som man inte har sett på ett bra tag. Samt få möjligheten att ställa högst onödiga, nödiga och allmänt förvirrande frågor och därmed göra livet och stämningen kärv för alla andra.

Således kallar hembygdsföreningen Birkarlarna till surströmmingsstämma den 26:e augusti kl 17dk i datorsalen.

Anmälan sker i sedvanlig ordning till stavkarl@birkarlarna.se, via kommentarsfälten på fejsboken eller genom att skriva upp sig på teckningslistan på nationen. Eventuella allergier eller matpreferenser bör meddelas vid anmälan.

DMÄ
Stavkarl Bäckström