Bli medlem

HBF Birkarlarna är till för dig som känner dig lite vilsen bland alla sönderstressade stadsbor. Och har tröttnat på den snabbmatskultur som råder i konungariket Sverige. Sugen på riktig norrländsk mat, tex. älg, palt, pytt och röding.

Birkarlarnas gillevärdar, käkkarlarna omvandlar med stort kunnande de finaste rårvaror av högstakvalité till en riktigt kulinariskt konstverk ungefär som din mamma skulle ha gjort. Birkarlarna träffas med jämna mellanrum på så kallade stämmor för att avnjuta traditionella norrlänska maträtter som de gärna sköljer ner med generösa mängder öl och snaps.

En stämma är svår att beskriva för den oinvigde, man skulle kunna beskriva en stämma som en korsning mellan en trerätterssittning och ett avsnitt ur parlamentet fast med öl istället för mentometerknappar. En stämma kan sammanfattas som sjukt rolig med en norrländskt touch. Birkarlarna anordnar även andra aktiviteter exempelvis provning av diverse alkoholhaltiga drycker, grillning ute i det fria; oftast med sköna damer från damföreningarna på nationen. Även resor till andra länder har arrangeras i föreningens regi, exempelvis till Danmark där vi hälsar på bröder i exil, Danmarksresan har varit en succé redan från starten och lär bli ett årligen återkommande arrangemang.

Självklart ska du med, för att gå med behöver du bara anmäla dig till styrelsen@birkarlarna.se och dyka upp på näst kommande stämma. Du kan kika på vårt kalendarium när nästa stämma infaller och tills dess gå med i vår grupp på Facebook. Givetvis kan du komma på andra aktiviteter utan att vara medlem. Vi ses!

Dåd, mannakraft, ära