Året 2014 till 2015

Året började med det storslagna Renneth som gick av stapeln den 24/1-15. Själva Renneth var storslaget och många lag hade anmält sig. Med lycka och mycket träning inför detta så lyckades Birkarlarna ta hem första platsen. Vinsten firades med en stor middag på kvällen. Middagen lagades utav en gammal Storkarl vilket märktes på den kvalitet och mängd som delades ut under middagen. De lag som hade medverkat i själva Renneth fick sen sina priser utdelade till sig. Kvällen avslutas med en storslagen festkväll på Norrlands nation som hade många besökare. Bröder både gick och jobbade under kvällen och lyckades få det till en lyckad kväll.

Birkarlarna besökte Ärkeprotektoratet i norr för att bevista deras 30-år jubileum och även medverka i nordliga Renneth. Gåvor överlämnades, mat åts och bröders kunskaper delades.

Sommarstämman hölls i Kiruna på Hjalmar Lundbohms-gården som broder Jonti lyckades boka. Vi fick även en rundvandring i Kiruna utav broder Jonti som visade oss staden. Stämman blev lyckad. Även nya och presumtiva hade tagit sig till Kiruna, vilket var mycket trevligt.

Birkarlarna har även instiftat en Birkarlaklassiker som innebär att en broder som har genomlidit Renneth i Uppsala, Nordliga Renneth och det Sydliga Renneth, alla tre inom loppet av 12 månader, nu kan få äran att skryta med att han har utfört en Birkarlaklassiker.

För första gången någonsin så har vi nu haft en Tysklandsstämma på Svensk mark: Åsträskstämman som ägde rum den 1/8-15. Bröder från alla håll och kanter utav Europa samlades då i Åsträsk för att fira detta. Mat och bröders umgänge blev en lyckad succé.

Efter att Birkarlarna har legat i en svacka med antalet nya medlemmar så har vi på nytt börjat öka i antal igen. Även Birkarlarnas hemsida har fått sig en uppdatering så att bröder ska skriva och diskutera det som har hänt eller kommer att hända.

Dåd, Mannakraft, Ära.
Storkarl #72
Fredrik Jansson

Dåd, mannakraft, ära