KALLELSE ÄLGSTÄMMA 2023

Var: Strömholms sal

Bröder och högst presumtiva!

Flyttfåglarna packar resväskorna och kylan börjar krypa sig närmare och närmare – Hösten är här! Det är förändring som står på schemat här i lärdomsstaden. Det kan man kämpa emot, men tyvärr inte hindra. Det är kanske också någonting för många en rolig tid som kommer, att alla våra jägare snart får börja med älgjakten och därmed förhoppningsvis fylla frysen full med allt det goda som man kan få utav en älg. Med det så stundar även Älgstämman, där det blåser förändringens vindar.

I snart 90 år har föreningens medlemmar slagits om den mest ärofyllda rollen i denna kärva förening, nämligen Storkarlsposten. Striderna har under åren varit hårda, kampanjerna slipade, smutskastningen ovanligt smutsig och kandidaterna många. Trots allt detta kan man enas som bröder om i alla fall en sak, nämligen den utsökta älgen. För på stämman kommer våra eminenta käkkarlar tillaga älgen precis som mamma hade hjort. Det får man bara inte missa!

Ett helt år har snart gått och det är återigen dags för stämman som kan komma att förändra allt. Nationen och de andra föreningarna darrar för vad som hända skall. Kommer Storkarl krossa alla försök till motstånd och sitta kvar på sin tron, eller kommer han att möta ett liknande öde som Julius Caesar? Det finns bara ett sätt att ta reda på svaret – Gå på Älgstämman 2023!

Anmälan sker i sedvanlig ordning till stavkarl@birkarlarna.se, via kommentarsfälten på fejsboken eller genom att skriva upp sig på den snitsiga teckningslistan (som faktiskt är uppsatt i tid denna gång) på nationen. Eventuella allergier eller matpreferenser bör meddelas vid anmälan.


DMÄ
Stavis