Kallelse Pyttstämma Fredag 25/2 – 2022

Tid: 18dk
Plats: Inre Läs


Bröder!

Alla birkarlar vet att slutet på vintern är på väg. Luften blir lite varmare, istäcket blir till slask och misär råder. Inte någonstans kan man gå utan att behöva byta sockar. De tidiga vårtecknen signalerar också om ett sinande matförråd och när matförrådet börjar ta slut så finns det bara en väg att gå. Pytten.

Den kärvaste av maträtter som görs på allt det man har över i matkällarn. Pytten har traditionellt varit ett hopkok av potatis och överblivet kött. För den kärvaste av bröder har köttet redan hunnit härskna.

En stavkarls uppdrag är att kalla bröderna till stämma och så även nu, i dessa kärva tider, kallar jag. Önskan om att bröderna ska komma på stämma och äta sig mätta på resterna av Nationens matförråd då deras egna matförråd är slut är allt en stavkarl vill. Kom bröder, kom. Ät och drick. Känn lugnet, för mat finns. Kom och njut av en god pytt, besk besk, goda bröders sällskap och en kärv tillvaro.

Dåd, Mannakraft och Ära

Stavkarl

Säkra din plats! Maila stavkarl@birkarlarna.se, kommentera inlägget på Facebook eller skriv upp dig på listan vid anslagstavlan på nationen. Eventuella allergier eller specialkost meddelas även till stavkarl.