Ristningen med HärjaJämt och HBF Birkarlarna, Söndag 31 maj

Om du som många andra funderat över vad du skall göra med dina sista helger under denna vårtermin kan Birkarlarna tipsa om något alldeles speciellt. Det är nämligen dags för Birkarlarna att möta damföreningen HärjaJämt i en traditionell utflykt med tidsfördriv som krocket, ätande och drickande.

Ristningen är en årligen återkommande tradition som utspelar sig när solen och värmen åter kommit till Uppsala stad. Vid randen till sommaren beger sig hembygdsföreningarna HärjaJämt och Birkarlarna ut i det fria för att bevittna när Storkarl ristar Allstans e´ra emeritas namn på den stora stocken.

Stämningen är lika god som stocken är stor och med picknick, lek och spel är det svårt att likna detta vid något annat i Birkarlasammanhang. Har du möjligheten bör du bevista denna högtidliga tillställning och bevittna denna gemensamma tradition bäras vidare av vår Storkarl Fredrik Jansson.

Denna historiska händelse börjar den 31 maj klockan 13, vid Sten Sture-monumentet (Stecksenska vid dåligt väder) och kostar humana 100 kronor. Mer information om hur man anmäler sig och direktuppdateringar går att finna i knytpunkten på ansiktsboken. Gillar du inte ansiktsboken går det givetvis att kontakta styrelsen i frågor om deltagande.

Gammal som ung och Birkarl som presumtiv sådan önskas alla välkomna. Tag för ovanlighetens skull med ett glatt humör.

Information in English: The carving with HärjaJämt and Birkarlarna the 31:st of May

This yearly tradition invites any Birkarl or friend of Birkarlarna to watch when Storkarl carves the name of last years Allstans e´ra into a large log. Not only does this event include food and beverages, it also includes games and other activities to enjoy together with  the sorority of HärjaJämt.

If you enjoy being part of old traditions. If you enjoy the company of brethren. If you enjoy the company of beautiful ladies. Then this event is for you. Make sure to bring a smile and a playful temper and we’ll deliver the rest.

The date is the 31:st of May and the starting time is 13.00. The cost is 100 SEK. Please contact styrelsen[at]birkarlarna.se, or your closest Birkarl for further information on how to join the event. Also check out the event on facebook

Dåd, mannakraft, ära.
Sajberkarl, Barbro Nyberg