Kallelse till Pyttstämman 2024

Bröder och högst presumtiva!

Var? Discot, där man har disco och dricker läsk och äter salta pinnar, ni vet där det lyser coola lampor? Precis! Där!
När? 10:e februari 2024 kl 17 DK.


Rödingens feberdröm är blott ett av historiens fragment och vi blickar nu framåt. En ny termin har tagit sina första stadiga steg, vintern börjar sakta sakta byta ut snö och kyla mot regn, och det fenomen vi kallar RENNETH väntar otåligt på att få bryta sig loss.

PYTTEN står framför oss bröder. För mig går det inte många sekunder efter det ordets yttrande innan jag plötsligt befinner mig i mina föräldrars kök igen, 8 år gammal. Pappa basade i köket och ur kylens kalla klor bryter sig Felix pyttipanna loss med samma mani som en birkarl under punkten ”Extra fåglar”. Vad ingår egentligen i pytten? Det vet ingen. Men om det är en sak jag vet så är det att man är vad man äter. Pytten är alltså inte bara en maträtt gjord på rester och melankoli, utan är även en representation av konsumenten, Birkarlen. Pytten är kärv, den plockas fram vid behov, den duger i krig.

Trots detta står den återkommande på matbordet, likt en siren evigt lockande, på något sätt formad till perfektion och ger oss ett intryck av att den är sammansatt av någon form av medvetna tankar, men till skillnad från Odysseus har vi inget sätt att värja oss mot den lockande kreationen. Därför har jag inget annat val än att kalla samtliga bröder till Pyttstämman 2024 – 10/2 kl 17 DK i Discot.

Pyttstämman är även den sista innan jubileumsstämman den 9:e mars. Det betyder att eventuella nomineringar till föreningens gröna band, Karlakarl, bör läggas fram och godkännas om installation skall ske under jubileet.

Anmäla er gör ni på något av följande sätt:

  • Skriv upp er på teckningslistan utanför datasalen på nationen
  • Mejla stavkarl@birkarlarna.se
  • Lämna en kommentar i kommentarsfältet på Facebook

Glöm inte att förmedla eventuella matpreferenser eller allergier om du vill säkerställa din överlevnad.

DMÄ

Stavkarl