Kallelse Rödingstämman 2023

När: 14 januari 2023 kl. 17 dk
Var: Majs café

Bröder Birkarlar och högst presumtiva!

Jag hoppas att ni haft en trevlig jul bland nära och kära och att en god fortsättning fortskrider trots allt elände i världen. Jag hoppas även att ni tagit läget i akt att glufsa i er ofantliga mänger julmat för att lägga på er de kilon som krävs för att orka med denna kärva vinter.

Bröder jag haver en undran. Blir det något gymkort i januari? Har ni satt era nyårslöften? Ska ni äntligen efter alla dessa år börja ta tag i livet? Kommer ni att inleda det nya året med förändring? I åratal har människor valt att inleda det nya året med livsstilsförändringar, dieter och annat trams. Måste jag påminna broder om deviserna ”förändring är förnedring” och att ”det var bättre förr”. För enligt min farfar var allting bättre förr, till och med vädret. Så I stället för att göra någon förändring inled i stället det nya året med att göra som bröder alltid har gjort, nämligen genom att gå på rödingstämma.

Rödingen, Lapplands landskapsfisk och ståtligt röd och vacker som få. En delikat matfisk som närt norr- och västerbottningar i hundratals år. Rödingen lever i små sjöar och bäckar i fjällvärlden, men förekommer även i större sjöar söderut. Populär att fiska och fångas oftast med flugfiske eller spinnfiske. Så börja nu att släppa allt vad som har med svulstiga julbord och eleganta nyårsmiddagar att göra och förbered er redan nu på att infinna er den 14:e januari 2023 17dk i Majs Café, där rödingstämman kommer att hållas.

För att anmäla er till rödingstämman skriv ett passande mejl till stavkarl@birkarlarna.se, genom att kommentera inlägget på Facebook eller genom att skriva upp er vid anslagstavlan på nationen. Förmedla matpreferenser eller allergier i samband med anmälan om ni har några sådana.


DMÄ
Stavkarl