Kallelse Paltstämma 9/10 17dk i Teatern

Bröder!

Nu när storkarlsvalet är avslutat och vi har valt in Storkarl #77 för en andra gång, väntar paltstämman. Palten är norrlänningens paradgren, en rätt som i alla tider tillagats på olika sätt. Vilket sätt som är det rätta låter vi vara osagt bröder, ty vi alla vill komma hem före solen går upp dagen efter.

Något vi alla kan instämma om bröder är att sättet som käkarlarna tillagar palten på är det rätta sättet. En norrbottning och en västerbottning i maskopi bådar väldigt gott i palttillagning, då vet vi att ingredienser alltid ifrågasätts så att det inte blir för mycket norr och inte för mycket väst. Då vet vi att vi hamnar i mitten bröder. En del tycker att mitten är Piteå, andra tycker inte det.

Bröder! Pesten som vi nu dragits med i vad som känns som en livstid, verkar äntligen lätta och restriktioner släpps. Således blir paltstämman den första stämman efter krisen som är helt restriktionsfri. Detta betyder för vår del att vi nu kan erbjuda ihopsatta tungor och fler än 50 platser. Bröder, nu har ni chansen att äntligen få sitta på en stämma som vi en gång har gjort. Så ta nu chansen att få stå upp medans vi intar fågeln och bevista stämman bröder.

Säkra din plats! Maila stavkarl@birkarlarna.se, kommentera detta inlägg eller skriv upp dig på listan vid anslagstavlan på nationen

– Bröder som är sjuka eller har förkylningssymptom måste fortsatt stanna hemma

– Om någon broder behöver specialkost eller dryck eller har några allergier, kan även detta meddelas till Stavkarl via mail.

DMÄ

Stavkarl