KALLELSE BLÖTASTÄMMA 2023

När: 25/11 kl. 17dk
Var: Discot


Kommer vi någonsin få ett slut på släktfejderna? Vart är den nya ölkylen? Känns vintehullet fortfarande för tunnt? Vem stal låret? Vem är den som är den? Kan vi bilda en kommitté för detta?

Ja mången är frågorna, men inget annat kan vi väl göra än att dränka oss i fett och bäsk så att vi någon gång för alla kan reda ut brödernas ivriga frågor. Därför kallar jag samliga bröder och presumtiva till Blötastämman 2023!

Blötan, ibland känd som dopp i grytan, är en maträtt främst förknippad med julafton, men kan ätas året runt. Traditionellt var det på så vis att man doppade hårt bröd i skinkspadet som vart kvar från julskinkskoket. Och bröder! Eftersom vi är vis nog att veta att det var bättre förr så gör vi på samma vis – vi doppar med tunnt ljust hårdbröd [gåshud].

I takt med att det snart kommer ligga säkert tre meter snö över Uppsala, så kan respektive broder inget annat göra än att infinna sig, rätta in sig i ledet, ta en för laget och närvara på blötastämman för ett dopp i goda bröders lag – för hullet i tiden. Det kommer både att blötas och stötas. Eventuella övriga frågor reder vi ut på plats.

Inte nog med stämma, så är det ju även kammarkväll just denna kväll, alltså den kvällen jag precis kallade er till Blötastämman, alltså den 25/11, alltså inte i discot, för där är det ju stämma, stämmer inte att det är kammarkväll i discot, utan på kammaren, som namnet antyder, på Norrlands Nation alltså. Kort o gott fest med övrigt löst folk av andra föreningstillhörigheter, på kammaren alltså.

För dig som inte orkar läsa:
Va? Blöta.
Va?? 25 November 2023.
VAHHH!! Discot.
VA. 17dk.
Va. Kammarkväll följer.
Vaa?? Ja.
VAAAA!? Anmälan sker genom att maila stavkarl@birkarlarna.se med eventuell mat- eller dryckspec, skriva sitt namn på teckninglistan på nationens anslagstavla vid datasalen eller kommentera inlägget på Facebook.

DMÄ samt Puss o kram
Stavkarl