Kallelse Sommarstämma med Vajan 2023

När: 29/6-2/7
Var: Bursiljum, Västerbottens län


Bröder och högst presumtiva!

Terminen närmar sig sitt slut. Ett helt läsår har nu fortskridit där en hel del har hänt. Vi har upplevt kärva stämmor, renn och en kall och dyr vinter. Efter att ha slitit ett helt läsår med tentaplugg, omtentor och all annan tankekrävande verksamhet som har med studier att göra så finns ett behov av att stänga den akademiska dörren och dämpa synaps-intensiteten för att helt enkelt kunna njuta av sommaren. Denna njutning kan handla om berikande arbete, välbehövd semester eller ännu bättre, att gå på sommarstämma.

Denna sommar har vi fått ynnesten att bli inbjudna av vår systerförening Vajan till Bursiljum folkpark där en hel del roliga aktiviteter, intressanta sevärdheter och kärv tillvaro kan utlovas.

Bursiljum, en vacker by vid Bureälven. Bursiljum är en typisk västerbottnisk jord- och skogsbruksby i norra Västerbotten. Så den är med andra ord otroligt kärv, detta tillsammans med folkparken så är detta en exemplarisk plats för en sommarstämma. 2006 blev byn del av det moderna Sverige då fiberbredband drogs in till byn, så yngre bröder behöver inte oroa sig över att tappa kontakten med omvärlden. Bursiljum folkpark har även under sin storhetstid dragit till sig artister som ABBA, Lill-Babs, Jerry Williams, Brolle med flera. Att kunna gå i fotspåren på dessa otroliga artister och spankulera på samma golv som dessa legendarer har bevistat är någonting man inte vill missa, så slut upp och gå på sommarstämma bröder!

När: 29/6 – 2/7
Var: Bursiljum folkpark, Västerbottens län.
Vad behöver jag ta med? Pris? m.m. Information om detta kommer man lättast att hitta i gruppen ”Sommarstämma och -gärde i Bursiljum”. Länk finns längre ner i kallelsen.

Bröder som vill fara på sommarstämman uppmuntras att gå med i gruppen ”Sommarstämma och -gärde i Bursiljum” för att få information om evenemanget men även för att kunna styra ihop samåkning med varandra.

Länken hittar ni här: https://www.facebook.com/groups/1275364790041677/

Vill man åka tåg till stämman från Uppsala är närmaste tågstation Bastuträsk, Västerbottens län. Därifrån kan man ta bussen in till Skellefteå för att sedan ta bussen till Lappvattnet (som är närmaste busshållplatsen till Bursiljum folkpark.) Självklart kan man hitta andra resvägar eller avgångar som kan vara bättre än vad Stavkarl har tagit fram, men då får man gärna dela med sig av dessa, förslagsvis i gruppen nämnd ovan!

Tågavgångar kan man hitta på www.sj.se

Bussavgångar kan man hitta på Länstrafiken Västerbotten: www.tabussen.nu

Anmälan till detta kalas görs till stavkarl@birkarlarna.se, förmedla gärna i anmälan om ni har några allergier eller speciella önskemål gällande kosten. Betalning sköts på plats.


DMÄ
Stavkarl