Kallelse till Rödingstämman 17dk, 23/1-2016 i Teatern

Bröder Birkarlar

Mycket var bättre förr, det mesta faktiskt, men om man med “förr” menar ganska nyss och om “mycket” även innefattar kostråd och dieter så var det inte bättre förr.
Undertecknad minns tiden då fett troddes vara något fruktansvärt. Det var på 80, 90 och början av 00-talet som fettet fördrevs från vart hushålls måltid.
Jakten på fett visste inga gränser. Man introducerade fettsnåla produkter, den ena bisarrare än den andra. Exempel på dessa är minimjölk, Lätta margarin, lågfettchips och liknande påhitt.

Fick man inte äta fett alls? frågar ni ungdomar. Jo! Det fick man, om det var rätt sorts fett. Omättat fett, ofta i form av Omega 3 och Omega 6.

Teorierna om att fett skulle vara farligt visade sig vara rätt mycket humbug. Sant är det dock att vissa fetter är extranyttiga. När nu forskarna med all sin kraft sparkar in de öppnaste dörrar och säger det vi alla redan visste, nämligen att fett är gott, nyttigt och själaläkande, så ska vi inte glömma att även i fetternas värld finns bra och bättre att förhålla sig till.

Vi i Birkarlarna, en förening som alltid månat om sina medlemmars hälsa och välbefinnande, har nu skaffat oss mängder av supernyttigt fett i form av Rödingar.

Snön har kommit och således vankas det Renn och Rödingstämma. Kom och beskåda rennethlaget, beundra rödingen, besluta viktiga saker och beväpna kommitéer. Allt detta kan du göra genom att bevista Rödingstämman den 23:e januari klockan 17dk i teatarn.

Anmäla sig gör man genom att maila stavkarl@birkarlarna.se, skriva upp sig på kallelselistan utanför datasalen eller via Birkarlarnas facebookgrupp.

DMÄ,
Stavkarl