KALLELSE TILL RÖDINGSTÄMMAN 2024

Bröder och högst presumtiva!

Var? Discot
När? 13:e januari 2024 kl 17 DK.

Det är den 24 december och klockan har slagit 15:00, miljoner svenskar har bänkat sig i sofforna med glögg, pepparkakor, ischoklad och knäck, redo för årets sista och viktigaste meddelande. Vadå? Undrar ni. Kallelsen till Rödingstämman så klart.

Snart är julen är över och ett nytt år stundar. Familjefejderna har snart svalnat och intresset för julmat likaså. Återkomsten till de sydliga breddgrader är blott en tidsfråga.
Äter bröder ordentligt? Dricker bröder ordentligt? Växer sig bröder stora och starka för att klara av den temperatur ölkylen bara kan drömma om?

Idag är det glädjens och gemenskapens dag där vi tillsammans med nära och kära fyller buken med sill, potatis, snaps och dopp i grytan. Men allt gott har ett slut och den stundande återkomst till den bistra verkligheten flåsar oss i nacken. Precis som alla andra år följs jul av ett nytt år och precis som alla andra år väcks diskussioner om nyårslöften med teman som ambition, drömmar, optimism och andra abstrakta koncept, som oroligt nog skulle innebära att det inte längre kommer vara som det en gång var.

Rödingen, även kallad Salvenius alpinus, döptes av Carl Von Linné 1758. Rödingen trivs bäst i kallt vatten, varierar inte sin kost eller vanor, står fast vid sina attityder och åsikter om världen och kan lätt förväxlas med en birkarl. En gång för länge sedan fick bröder en fråga som löd ”Kommer ni att inleda det nya året med förändring?”. Lyckligtvis sjönk vi inte så lågt utan inledde det nya året på det sätt vi gjort sedan 1963.

Jag kallar därför er till Rödingstämman 2024!

Anmäla er gör ni något av följande sätt:

  • Skriv upp er på teckningslistan utanför datasalen på nationen.
  • Mejla stavkarl@birkarlarna.se
  • Lämna en kommentar på Facebook-inlägget

Glöm inte att förmedla eventuella matpreferenser eller allergier!

DMÄ
Stavkarl Hellsten